Президент Roshen: На посаді Іуди ми не будемо

 

Рішення закрити Липецьку кондитерську фабрику ухвалював менеджмент корпорації Roshen, а не “сліпий” траст, в управлінні якого перебуває компанія.
Про це повідомив президент корпорації Roshen В’ячеслав Москалевський в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Я їм (трасту) повідомив і все. Це було рішення менеджменту”, – сказав він.

За словами Москалевського, рішення 20 років тому почати бізнес Roshen у Росії також приймав менеджмент.

“Запуск Липецької фабрики завжди був ініціативою менеджменту. Порошенко був там усього один раз у житті – 4 лютого 2014 року, і то тільки тому, що він мені особисто обіцяв туди приїхати. Виробництво наших цукерок ніколи не було пов’язане з політичною кар’єрою Петра Олексійовича”, – стверджує президент корпорації.

Москалевський також розповів, що раніше Roshen розглядав можливість придбання фабрики в Орлі, але вибір було зроблено на користь Липецька.

При цьому, на його думку, причини закриття фабрики в Росії – не тільки економічні, а й політичні.

“Коли сам Путін на прес-конференції почав обговорювати прибутковість фабрики і т. д., я зрозумів, що вона для нього – козир у політичній грі, який можна експлуатувати постійно. А для цього він має намір тримати її в заручниках, щоб ми не могли продати її”, – наголосив В’ячеслав Москалевський.

Він також підкреслив, що за період роботи фабрики в Росії дивіденди від її діяльності заводилися в Україну.

“Я досі вважаю, що ті гроші, які ми завели в Україну у вигляді податків і дивідендів із Росії, – це краще, ніж нуль. Після 18 років, які я витратив на цю фабрику, так, мені знадобилося два роки для того, щоб спалити те, що я створив. Але головне я зрозумів: на посаді Іуди ми не будемо”, – пояснив Москалевський.

Нагадаємо, кондитерська корпорація “Рошен” вирішила зупинити роботу Липецької фабрики з квітня 2017 року.
На підприємстві зараз працюють близько 700 осіб, яких поінформовано про звільнення.
З квітня 2015 року майно Липецької кондфабрики Roshen перебуває під арештом через податкові претензії. У зв’язку з цим інвестгруппа ICU, у якої є мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця.
У січні 2016 року Москалевський заявив, що підприємство виставлено на продаж. За його словами, за російські активи “Рошен” хоче виручити приблизно $200 млн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна