Прокуратура арештувала бойовика “ДНР”, який мордував українських військових “на підвалі” в Донецьку

 

Працівники СБУ та військової прокуратури затримали в місті Слов’янськ Донецької області затримано громадянина України П.
Він підозрюється у тому, що з серпня по грудень 2014 року в складі терористичної організації “ДНР” здійснював незаконне утримання та конвоювання полонених військовослужбовців Збройних сил України, які незаконно утримувалися бойовиками в приміщенні Управління Служби безпеки України в Донецьку.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Зазначається, що затримання відбулося 10 лютого.

“При цьому він спільно з іншими терористами, всупереч Женевській конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, користуючись беззахисним станом полонених та відсутністю можливості до самозахисту, застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мордував, погрожував вбивством, вчиняв інші дії, які створювали загрозу їх здоров’ю і життю”, – зазначає Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Слідство встановило 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій зазначеної особи.

11 лютого П. було повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

Прокуратура закликає: особам, які постраждали від рук зазначеного учасника терористичної організації «ДНР» або були очевидцями його злочинних дій, прохання невідкладно звертатися до старшого слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Шульгіна Сергія Олександровича (тел. 067-676-12-79).

Читайте також:
Бойовику “ДНР” із Якутії суд на Донеччині дав 8 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна