Справу про хабар екс-заступника голови Київської ОДА Любка передали до суду

 

У Генеральній прокуратурі завершили досудове розслідування та спрямували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою в хабарництві високих чиновників Київської ОДА.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

У прокуратурі про особи обвинувачених пишуть так: “колишній заступник голови Київської обласної державної адміністрації та начальник управління лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров’я вказаної облдержадміністрації”.

З огляду на попередні повідомлення, очевидно, що йдеться про затриманих у вересні 2016 року екс-заступника голови КОДА Ігоря Любка та Юрія Пуденка, який також замішаний у справі по хабар.

“Встановлено, що заступник голови облдержадміністрації (…) з метою особистого незаконного збагачення вимагав та за пособництва начальника підпорядкованого управління зазначеного державного органу (…) отримав від підлеглої працівниці неправомірну вигоду в сумі 200 тис. грн. за безперешкодне її звільнення з займаної посади у зв’язку з переведенням на інше місце роботи”, – інформує ГПУ.

Дії колишнього заступника голови облдержадміністрації кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України, начальника управління – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 30 січня направлено до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

“Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна”, – зазначили в прокуратурі.

Читайте також:

Заступнику голови КиївОДА та його соратнику, затриманим на хабарі, призначили арешт із мільйонною заставою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна