Екс-голову банку “Михайлівський” знову арештували, але вже з заставою 160 млн.

 

Дніпровський районний суд Києва ввечері у вівторок, 31 січня, заарештував екс-голову банку “Михайлівський” Ігора Дорошенка з можливістю внесення застави у 160 млн. гривень.
Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“Вечірня #перемога від прокуратури міста Києва. Екс-голову правління банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенка взято під варту!
За клопотанням столичної прокуратури Дніпровський райсуд столиці змінив запобіжний захід (…) Дорошенку з домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 160 млн. грн.” – написала Сарган у соцмережі.

Нагадаємо, напередодні ввечері прокуратура заявила, що Дорошенко втік з-під домашнього арешту. Після цього, 31 січня, він повідомив, що не ховався, а був у лікарні. Але банкіра доставили в суд для розгляду питання про зміну йому запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що Ігор Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн. гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності.
23 травня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку “Михайлівський” на два місяці з правом внесення 137,8 млн. гривень застави.

5 грудня той самий суд звільнив з-під варти Дорошенка і застосував до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також:
Рада ухвалила закон, що частково вирішує проблему
ошуканих  вкладників банку “Михайлівський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна