У Конгресі хочуть прийняти закон, щоб Трамп не міг скасувати санкції проти Росії

 

Двопартійна група американських сенаторів має намір ініціювати закон щодо обмеження можливості президента Дональда Трампа скасувати санкції проти Росії, запроваджені попередньою адміністрацією, без попереднього схвалення Конгресу США.
Із відповідними заявами в неділю, 22 січня, виступили сенатор від демократів Чак Шумер та республіканець Джон Маккейн, повідомляє “Укрінформ”.

“Для нас анулювання санкцій означатиме сигнал Росії йти далі, втручатися в наші вибори та робити погані речі, це буде сигналом для Китаю, сигналом для Ірану. Це було б жахливим. Тож цей закон, я сподіваюся, отримає підтримку обох партій”,- заявив Шумер у програмі “Цей тиждень” на каналі ABC.

Сенатор Маккейн наголосив у телеефірі, що “потрібно запровадити більше санкцій проти Росії” й у жодному разі “не можна послаблювати їх”.
У зв’язку з цим він заявив: “Якщо ми не будемо зберігати ці санкції та посилювати їх, це стимулюватиме Володимира Путіна, який є військовим злочинцем”.

Водночас, як пише американське видання Politico, поки не зрозуміло, чи лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл підтримає двопартійний законопроект у перші ж дні роботи нової республіканської адміністрації в Білому домі.

Нагадаємо, 20 грудня США розширили санкції проти Росії, а невдовзі – через скандал із кібератаками з РФ – вислали 35 російських дипломатів і ввели додаткові санкції проти Москви.
На останній прес-конференції президент Барак Обама розповів, чому не можна знімати санкції проти Росії.

Читайте також:

Трамп розповів, коли може скасувати санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна