Головний кандидат у президенти Франції – за мир з Росією та європейський оборонний альянс

 

Екс-прем’єр-міністр Франції, кандидат від республіканців на виборах президента Франсуа Фійон заявив про необхідність створення європейського оборонного альянсу, щоб бути менш залежними від США, а також закликав до відновлення відносин з РФ.
Про це він заявив в інтерв’ю газетам Lemonde.fr та Frankfurter Allgemeine.

За словами Фійона, існування НАТО  – це не щось застаріле, як кажу Дональд Трамп, а, навпаки, необхідність. Проте НАТО не є захистом від ісламського тоталітаризму, який намагається дестабілізувати величезний простір від Пакистану до Нігерії.

“Трамп чи не Трамп, але Європа повинна сама створювати оборону для себе”, – заявив найбільш рейтинговий кандидат на французьких виборах.

“Я не пропоную створення єдиної європейської оборонної системи, але створення європейського оборонного альянсу. Ми повинні спільно використовувати ресурси, щоб побудувати європейську промисловість, і створити фонд, який буде страхувати і фінансувати витрати на зовнішні втручання”, – заявив Фійон.

“Ми не повинні миритися з американськими правилами гри”, – додав він.

Крім того, Фійон закликав до відновлення відносин з Росією.

“Відносини з Росією – це стратегічне питання для майбутнього Європи. Ми зробили помилки в минулому, відштовхуючи Росію через її помилки. А це величезна країна, яку не можна не розглядати всерйоз. Ми повинні відновлювати наші відносини з Росією”, – заявив кандидат.

Читайте також:

Французькі рейтинги: Фійон перемагає ультраправу Ле Пен, але можливі сюрпризи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна