Французькі рейтинги: Фійон перемагає ультраправу Ле Пен, але можливі сюрпризи

 

Французький консерватор Франсуа Фійон переможе ультраправу кандидатку Марін Ле Пен, якщо вони удвох вийдуть у другий тур президентських виборів у травні.
Про це свідчать дані соціологічного опитування РОР2017, повідомляє Reuters.

Дані соціологів свідчать, що Фійон – прибічник зняття санкцій із Росії – у другому турі 7 травня набере на 63% голосів виборців, тоді як пряма союзниця Кремля Ле Пен – 37%.

Однак спочатку, 23 квітня, відбудеться голосування в першому турі. За даними соціологів різних фірм, особисті рейтинги двох лідерів приблизно рівні.
Опитування РОР2017 засвідчило, що висуванець “Республіканців”, екс-прем’єр Фійон набирає 24%, тоді як місяць тому його показник підтримки становив 27,5%.
Втім, у другому турі, в разі суперництва з ультраправою Ле Пен, Фійон отримає достатню кількість додаткових голосів від інших кандидатів, в тому числі і від центристів та соціалістів.

Водночас опитування також показало, що Еммануель Макрон, популярний екс-міністр економіки в уряді чинного президента-соціаліста Франсуа Олланда, може влаштувати сюрприз.
Макрон, який балотується як незалежний кандидат, за даними соціологів, посідає третє місце з 16-20% голосів виборців (залежно від того, який кандидат від соціалістів отримає номінацію для участі у виборах за підсумками праймеріз цього місяція). І він міг би розраховувати ще на 5% голосів, якби центрист Франсуа Байру вирішив вийти з президентських перегонів.

Опитування, яке має межу похибки 3,3%, було проведене і інтернеті 6-8 січня на вибірці з 946 осіб, зареєстрованих для голосування.

Читайте також:
СБУ може заборонити Марін Ле Пен в’їзд за слова про законність анексії Криму Росією

У Франції праймеріз “республіканців” виграв кандидат, який хоче зняти санкції з РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна