Human Rights Watch: у Криму погіршилася ситуація з правами людини

 

З моменту окупації Криму Російською Федерацією ситуація з правами людини на півострові погіршилася.
Про це йдеться у всесвітній доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch за 2017 рік, заявила її представник в Україні Тетяна Купер в ході презентації доповіді 12 січня в Києві.

“З початку взяття під контроль Росією півострова ситуація з правами людини там дуже сильно погіршилася”, – цитує Купер “Інтерфакс-Україна“.

Вона зазначила: незважаючи на те, що представники HRW не змогли відвідати Крим, ситуацію з правами людини на півострові вони відстежують “дуже близько”.

“Ми висловлюємо величезну заклопотаність фактом переслідування кримських татар за їх мирний протест проти окупації Криму”, – сказала Тетяна Купер.

За її словами, в доповіді наголошується, що кримські татари піддаються утискам з боку окупаційної влади, кримінальним переслідуванням за свої дії, коли виступають проти окупації і говорять про порушення територіальної цілісності України.

У доповіді знайшли відображення конкретні факти утисків кримських татар на півострові.

Читайте також:
Окупанти запроторили ще одного “політичного” кримського татарина до психлікарні

День прав людини: Росія продовжує пресувати кримських татар

Міжнародні правозахисники: людей незаконно утримують і бойовики, і СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна