СБУ Закарпаття попередила провокатора, який вішав русинський прапор на ОДА

Служба безпеки України на Закарпатті офіційного застерегла місцевого жителя, який раніше провадив активну діяльність на підтримку русинського руху, а 31 грудня 2016 року вивісив перед будівлею обласної державної адміністрації в Ужгороді русинський триколор.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу УСБУ в Закарпатській області.

Іван Данацко

Іван Данацко

Як відомо, пре те, що прапор перед ОДА повісив він, раніше заявив місцевий громадський активіст Іван Данацко, учасник неоднозначних політичних акцій у регіоні та кандидат у нардепи 2014 року по мажоритарному округу №69.
Ця акція отримала досить широке висвітлення в російських ЗМІ.

“Співробітники Управління СБУ в Закарпатській області оголосили офіційне застереження чоловіку, який біля адмінбудівлі облдержадміністрації в Ужгороді поруч із Державним прапором України вивісив “русинський триколор”. Також провокатор висловив прихильність ідеям реалізації результатів регіонального референдуму 1991 року”, – йдеться в повідомленні УСБУ Закарпаття.

За інформацією прес-служби, СБУ офіційно попередила громадянина про кримінальну відповідальність за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Як раніше повідомив у соцмережі лідер організації “Карпатська Січ” Тарас Деяк, члени їхньої організації помітили та вчасно зірвали прапор русинів, вивішений на флагштоку поряд з українським стягом.

“Від себе додамо наступне. Жодна сепаратистська наволоч на Закарпатті не має і не матиме достатньо сил, аби зрушити український кордон. Війна між ними та нами, “карпатськими січовиками”, триває й не завершиться аж до ліквідації останнього сепаратиста. Спроби дестабілізації відбуватимуться й надалі, тож, краяни, ваше завдання – бути пильними. Сезон полювання на сепарів форсує повним ходом”, – написав Деяк.

Він оприлюднив фото із зображенням того, як прапор сепаратистів кинули на землю.

Відомо, що провокатор, вивішуючи перед ОДА прапор сепаратистської організації “Підкарпатська Русь”, зняв перед тим прапор Євросоюзу.
Водночас місцевим жителям досі незрозуміло, як “русинам” вдалося вивісити свій символ перед ОДА, адже на будівлі є камери стеження й охорона, крім того, поруч знаходяться головні управління СБУ та Нацполіції в області.

Як відомо, про русинські сепаратистські провокації на Закарпатті йшлося в плані “Шатун”, перехопленому в пошті помічника президента РФ Суркова.

Читайте також:
Пам’ятник героям Карпатської України в Хусті розмалювали в “сепаратистські” кольори

Москаль: проросійські депутати Європарламенту готують “русинську” провокацію на Закарпатті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна