Пам’ятник героям Карпатської України в Хусті розмалювали в “сепаратистські” кольори

 

У місті Хуст Закарпатської області невідомі розмалювали пам’ятник героям Карпатської України 1939 року в кольори сепаратистської організації “Підкарпатська Русь”. Про це повідомляє сайт каналу “112 Україна” з посиланням на сторінку військово-патріотичної організації “Карпатська Січ” у “Фейсбуці”, нині вже не доступну для перегляду.

“Влада Закарпаття вперто ігнорує очевидні факти сепаратизму в регіоні, а правоохоронці ніяк не здатні зловити прихильників Кремля. Зате в області регулярно знищують постаменти борцям за Українську державу і влаштовують різного роду провокації”, – сказано в повідомленні “Карпатської Січі”.

В організації зазначають, що ідеї сепаратизму в Закарпатській області фінансують Росія та Угорщина.

Як відомо, прокуратура Закарпаття з липня 2014 року розшукує лідера “Підкарпатської Русі” Петра Гецька. Йому повідомлено про підозру в сепаратизмі та державну зраду.
В ефірі російських телеканалів Петро Гецько виступив із повідомленням про створення т.зв. “Республіки Підкарпатська Русь”, назвав себе її прем’єр-міністром та закликав президента Росії до її визнання та заперечив унітарність України.
Підозрюваний переховується від органів слідства на території РФ.

У своєму “Живому журналі” Гецько привітав плюндрування “бандерівського” пам’ятника в Хусті.

Читайте також:
Москаль: проросійські депутати Європарламенту готують “русинську” провокацію на Закарпатті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна