Через допінг Росію позбавили ще двох великих зимових змагань

 

Через допінговий скандал Росія позбулася права проводити ще двох зимових спортивних змагань світового масштабу – етапів Кубка світу з біатлону та Кубка світу з ковзанярського спорту.

“Сьогодні (22 грудня) Союз біатлоністів Росії поінформував Міжнародну федерацію біатлону (IBU), що відмовляється від проведення чемпіонату світу серед юнаків та юніорів в Острові й восьмого етапу Кубка світу в Тюмені 2017 року. Місця проведення обох вищезазначених подій будуть визначені пізніше”, – цитує “Новинарня” офіційне повідомлення IBU.

Напередодні стало відомо, що кілька країн – Норвегія, Чехія, Велика Британія – оголосили намір бойкотувати етап КС у Тюмені.

Крім того, Міжнародний союз ковзанярів (ISU) переніс в інше місце етап Кубка світу з ковзанярського спорту, який за планом мав відбутися в Челябінську 10-12 березня.

Причиною такого рішення стали рекомендації Міжнародного олімпійського комітету, які базуються на доповіді комісії ВАДА під керівництвом Річарда Макларена про масове застосування допінгу в Росії, схвалене на рівні державної влади.

Міжнародний союз біатлоністів провів у Мюнхені надзвичайне засідання виконавчої ради і за її підсумками виступив із заявою у зв’язку зі звинуваченнями проти 31 російського біатлоніста, згаданого в другій доповіді Макларена.
У ній сказано, що два біатлоністи, щодо яких відкрито дисциплінарне розслідування Міжнародним олімпійським комітетом, відсторонені від змагань. Ще 29 біатлоністів із доповіді продовжать виступати, доки IBU проводитиме подальше розслідування.

Як відомо, раніше у Росії відібрали чемпіонат світу з бобслею та скелетону, що мав пройти на олімпійській трасі і Сочі.
Також була інформація, що в РФ можуть відібрати ще загалом вісім міжнародних зимових турнірів 2017 року.

Нагадаємо, допінговий скандал із численними дискваліфікаціями російських спортсменів спалахнув після оприлюднення доповіді Макларена перед Олімпіадою-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Читайте також:
Провал до старту. Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих росіян
в ефірі пропагандистського каналу РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна