Лещенко вважає націоналізацію “Приватбанку” наслідком перемоги Трампа

 

Сергій Лещенко
народний депутат України від Блоку Порошенка, член партії “Демальянс”, журналіст

(FB)

Я ось особисто думаю, що націоналізація “Приватбанку” – це наслідок перемоги Трампа в США. Поясню, чому.

Тому що прихід Трампа означає, що більше ніхто не даватиме гроші Україні за красиві обіцянки й сльози клептократії про “ідеали Майдану”. І не буде більше Байдена, який би тижнями дзвонив Порошенку, умовляючи звільнити Шокіна або ввести електронні декларації.

Починаючи з січня, все буде дуже прагматично. І програма МВФ продовжиться тільки в обмін на неухильне виконання їхніх вимог. Де головним пунктом вже півроку стояла націоналізація “Приватбанку”.

У підсумку, [головний акціонер ПБ] Коломойський б міг ще побешкетувати, витягаючи гроші з ринку на свої компанії, але крамничка закрилася сама собою. А значить, для нього настав час позбутися від головного болю. І, як завжди, він вирішив свою проблему державним коштом. А в США міг би сісти, як деякі з Уолл-Стріт.

Тому не журіться про “Приватбанк” – журіться про постраждалих вкладників десятків інших банків, у власників яких не було [телеканалу] “1+1” для шантажу слабкого корумпованого керівництва країни.

Читайте також:
Дубілет: Що надалі буде з Приватбанком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна