У Києві під посольством РФ відбувається акція протесту проти злочинів Росії в Алеппо

 

У Києві під стінами посольства Російської Федерації в четвер, 15 грудня, відбувається акція протесту проти злочинів Росії в сирійському Алеппо.

Під будівлею на Повітрофлотському проспекті зібралося близько сотні учасників акції, повідомляє “Громадське“. Мітингувальники звертаються до російської влади із закликом припинити бомбардування в Алеппо.

У ході акції учасники заклеїли паркан посольства постерами та фотографіями сирійських дітей, поранених у ході бомбардування Алеппо.

Також висунуто щість вимог до українського парламенту. Основна їхня суть – у солідарності та підтримці сирійського народу, а також в засудженні політики сирійського президента Башара Асада і Російської Федерації.

Раніше Росія заявляла про повний контроль військ Асада над Алеппо. Сирійські урядові війська під час взяття східного Алеппо розстріляли більше 80 мирних мешканців, серед яких були жінки та діти.

Читайте також:
Триває евакуація повстанців з Алеппо. ІНФОГРАФІКА

Нагадаємо, 13 грудня було оголошено про припинення вогню в Алеппо. До міста прибували автобуси, аби забрати звідти людей, але в середу бої поновилися.
Сирійські джерела повідомляли про поновлення авіаударів по територіях, які контролюють повстанці.

Порушення угоди про перемир’я, укладеної за посередництва Росії й Туреччини, пов’язували із вимогами сирійського уряду.
Уряд Асада зажадав евакуації власних поранених бійців і цивільних із двох міст, оточених повстанцями.

Східна частина Алеппо – найбільшого міста Сирії – перебуває під контролем повстанців з 2012 року. Але в останні місяці територія, підконтрольна повстанцям, зокрема історична частина міста, постійно зменшувалася внаслідок великої наступальної операції, яку вели сили Башара Асада за підтримки російської авіації. Повідомлялося про сотні жертв серед цивільного населення в результаті ударів авіації РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна