Росіяни на авіаносці “Адмірал Кузнєцов” втопили вже другий винищувач

Російський винищувач Су-33 на крейсері “Адмірал Кузнєцов” біля берегів Сирії зазнав аварії, викотившись за межі палуби через обрив троса і впавши в море.
Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на заяву прес-служби міноборони Росії.

Це вже другий подібний інцидент на авіакрилі “Адмірала Кузнєцова” після його приходу з Північного моря в східне Середземномор’я.
14 листопада стало відомо про аварію винищувача Міг-29 при заході на посадку, льотчик катапультувався.

Нова аварія сталася 3 грудня, однак про неї повідомили лише тепер.

“Після виконання бойового завдання в небі Сирії при здійсненні посадки на авіаносний крейсер “Адмірал Кузнєцов” через обрив троса аерофінішера викотився за межі палуби винищувач Су-33″, – повідомили в МО РФ.

“Пілот катапультувався, і силами пошуково-рятувальної служби був відразу доставлений на борт важкого авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов”. Здоров’ю льотчика нічого не загрожує”, – додали у відомстві.

“Російська корабельна авіаносна група продовжує діяти в Середземному морі за планом далекого походу. Польоти палубної авіації тривають у відповідності з завданнями”, – заявили в прес-службі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна