Російська армада йде через Ла-Манш у Сирію. Британія остерігається за безпеку

 

Авіаносна група військово-морського флоту Росії надвечір 21 жовтня проходить через протоку Ла-Манш між Британією і Францією на шляху до Сирії. Про це повідомляє британська служба BBC.

Кораблі РФ увійшли до Ла-Маншу в районі острова Танет. На палубі важкого авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов” перебувають два літаки-винищувачі. У складі групи – атомний крейсер “Петро Великий”, великі протичовнові кораблі “Сєвєроморськ” і “Віце-адмірал Кулаков”, а також судна забезпечення – загалом вісім кораблів.

Російська “армада” прямує до Сирії з Сєвєроморська, тримаючи курс на південь від Норвезького моря.

Російські судна йдуть повз Острів у супроводі есмінця “Данкан” і фрегата “Річмонд” британського військового флоту, а також нідерландського ракетного фрегата “Евертсен” та бельгійського фрегата “Леопольд I”.

Напередодні, 20 жовтня, повідомлялося, що назустріч авіаносній групі ВМФ, яка підійшла до берегів Шотландії, спрямовані кілька британських бойових кораблів.
Міністр оборони Об’єднаного Королівства Майкл Фаллон заявив, що за кораблями будуть ретельно стежити, аби забезпечувати безпеку Великої Британії.

Як заявляв раніше агентству Reuters високопоставлений дипломат НАТО, похід російських військових кораблів із Північного моря через Середземне на Близький Схід – це свідчення намірів посилити штурм сирійського міста Алеппо. Представник НАТО назвав таке розгортання кораблів РФ найбільшим з часів холодної війни.

Такий маневр Захід вважає “залякуванням” та “грою Кремля м’язами”.

russian_aircraft_map

ЗМІ інформували, що авіаносна група РФ на чолі з “Адміралом Кузнєцовим” вийшла з Сєвєроморська (головна база Північного флоту РФ, місто в Мурманській області) минулої суботи, 15 жовтня.

При цьому коментатори звертають увагу на густий дим із труб “Кузі” – крейсера “Адмірал Кузнєцов”.

Читайте також:
Єгипет передав французькі “Містралі” Росії, – міністр оборони Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна