У Донецьку зникли журналісти каналу “Дождь”, які в’їхали в “ДНР” з України

У Донецьку зникла знімальна група російського телевізійного каналу “Дождь”. Кореспонденти Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв’язок в п’ятницю, 25 листопада, повідомляє “Дождь“.

Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана представниками так званого “міністерства державної безпеки ДНР”.

На гарячій лінії “МДБ” повідомили, що відомство не здійснювало арештів.

Зазначається, що знімальна група отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в СБ України, так і в “міністерстві інформації” сепаратистів.
Лінію розмежування журналісти перейшли з території України. На окупованій території вони планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

24 листопада Єрженков і Полонський записали інтерв’ю з колишнім секретарем “ради безпеки ДНР” Олександром Ходаковським.

Сам Ходаковський заявив, що здогадується, що журналістів затримали для профілактичної бесіди, тому що прес-секретар ватажка сепаратистів “ДНР” Олександра Захарченка перевищила свої повноваження і дала акредитацію без його відома.
При цьому помічниця Захарченка Олена Алексєєва сказала, що не знає про затримання журналістів.

Читайте також:
ЄС закликав “Миротворець” видалити список акредитованих в ОРДЛО. Той тролить

СБУ поновила акредитацію в зоні АТО журналістам “Громадського”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна