Митрополит Драбинко, який свідчить проти Новинського, нібито тікає з України

 

Захист архієпископа Олександра Драбинка (УПЦ МП) заявляє про загрозу його життю і намір священика виїхати за кордон на тривалий час. Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 15 листопада, передають “Українські новини“.

До суду надійшло клопотання Генпрокуратури про допит під час досудового розслідування потерпілого Драбинка.

“04.11.2016 року в Генеральну прокуратуру України надійшло клопотання представника потерпілого адвоката Сидоренко Д. І. про допит потерпілого в судовому засіданні в порядку ст. 255 Кримінально-процесуального кодексу через існування небезпеки для життя і здоров’я потерпілого і в зв’язку із запланованою тривалої поїздкою останнього за межі України”, – сказано в тексті судового рішення.

Слідчий суддя задовольнив клопотання і дозволив провести допит Драбинко 17 листопада під час закритого судового засідання.

ОНОВЛЕНО. Водночас журналістка Ярослава Міщенко, близька до релігійних кіл, називає інформацію про “втечу” Драбинка такою, що не відповідає дійсності й поширюється в інтересах Новинського на його замовлення.

“Про Драбинка. Давайте не будемо ретранслювати чутки Новінського. Нікуди він не втікає. Відрядження, спочатку Моршин чи Словаччина. А потім до Миколая Чудотворця чи Спиридона Триміфунтуського, Італія та Греція”, – написала вона в соцмережі.

“Цей “сеятель російських облігацій” (Новинський) вже дістав до печінок… А чи зміг би вбити опонента – не знаю. Чи хотів би – не сумніваюся”, додала Міщенко.

 16 листопада регламентний комітет Верховної Ради відклав рішення про зняття депутатської недоторканності з нардепа від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського, який фігурує в кримінальній справі про тиск на церкву та незаконне позбавлення свободи Драбинка – особистого помічника глави УПЦ Володимира – в 2013 році.

Як відомо, у червні 2016 року Драбинко заявив про його побиття депутатом Новинським, який є одним зі спонсорів УПЦ МП.

Зараз митрополит Олександр є одним зі свідків у справі проти Новинського.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна