Стало відомо, за що Луценко хоче притягнути Новинського до кримінальної відповідальності

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності депутата від “Опозиційного блоку” Вадима Новинського.

Відповідний документ, датований 3 листопада, він оприлюднив у себе в “Фейсбуці” без пояснень.

lutsenko-podannya-na-novinskogo

У поданні на першій сторінці зазначено, що новоствореним Управлінням Генпрокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №42014000000000416 від 21.05.2014, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (Януковичем В.Ф., Захарченком В.Ю., Новиснським В.В. та Коряком В.В.),  а також іншими працівниками правоохоронних органів міста Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, предстоятеля УПЦ митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана В.М.), а саме – архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка О.М.).

Предмет правопорушення – незаконна ізоляція у вересні-грудні 2013 року помічника глави УПЦ МП Олександра Драбинка.
Як відомо, саме в той час влада тиснула на хворого митрополита Володимира, аби він зрікся керівництва в УПЦ МП на користь ставленика Януковича.

Драбинко і Новинський

Драбинко і Новинський

Ця історія отримала розвиток у червні 2016 року, коли під час церковного заходу в Корці Рівненської області депутат від “Опоблоку”, один із головних меценатів УПЦ МП Вадим Новинський у грубій формі кричав на митрополита Олександра (Драбинка) та кілька разів його штовхнув.
Архієпископ, якого вважають очільником “проукраїнського крила” в УПЦ МП, написав заяву в поліцію. Новинського (екс-громадянина РФ) при цьому називають представником інтересів Росії в УПЦ.

Читайте також:
“Різне ставлення до церкви”. Олігарх Новінський
і митрополит Драбинко прокоментували свою “бійку”

Опозиціонера Новінського можуть позбавити депутатської недоторканності
через побиття священника

Генпрокуратура допитала предстоятеля УПЦ МП у справі Новинського-Драбинка

Рада церков провела засідання в зоні АТО – без очільника УПЦ МП. ЗАЯВА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна