КС у справі мовного закону вирішив допитати Парубія і Яценюка та оголосив безстрокову перерву

 

Конституційний Суд вирішив допитати як свідків голову Верховної Ради Андрія Парубія та екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка при розгляді конституційності закону “Про основи державної мовної політики” (Колесніченка-Ківалова). Про це повідомив виконуючий обов’язки голови КС Віктор Кривенко, передають “Українські новини“.

Клопотання про допит низки депутатів парламенту 6-го скликання заявив юрист партії “Всеукраїнське об’єднання “Свобода” Олег Бондарчук.

Зокрема він попросив заслухати Парубія, Яценюка, голову фракції БПП Ігоря Гриніва, а також екс-депутатів Миколу Томенка, Володимира Яворівського і Юрія Кармазіна.

Також пропонується заслухати як експертів екс-міністра юстиції Сергія Головатого, директора Інституту української мови Павла Гриценка та журналіста Тараса Марусика.

КС вирішив задовольнити клопотання і викликати зазначених осіб у суд.

“Конституційний Суд задовольнив три клопотання: про залучення еспертів (Головатого, Гриценка, Марусика), виклик свідків та про належні докази неперсонального голосування. Лист прикордонслужби, де [сказано, що] 22 депутати з тих, що проголосували “за” [закон], були в той час за межами України. Довідку з апарату ВР, де 11 депутатів повідомили, що не голосували “за”. Відеодиск із записом самого кнопкодавного голосування. Докази, як-то кажуть, “жєлєзобетон”!” – прокоментував у “Фейсбуці” нардеп від “Народного фронту” Леонід Ємець.

Також нардеп повідомив, що засідання Конституційним Судом оголошено перерву. Про час наступного засідання повідомлять пізніше.

Читайте також:
КС розглядає неконституційність закону Колесніченка/Ківалова про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна