КС розглядає неконституційність закону Колесніченка/Ківалова про мову

 

Конституційний Суд розглядає справу щодо неконституційності закону Колесніченка/Ківалова “Про засади державної мовної політики“. Про це у “Фейсбуці” повідомив депутат від “Народного фронту” Леонід Ємець, інформує “Новинарня“.

З його слів, кворум є.

“Зараз розглядається питання розгляду справи без представника Президента України.  Прийнято рішення розглядати”, – написав він.

Крім того нардеп повідомив, що  представник Свободи Олег Бондарчук заявив клопотання про відвід суддів за якими є кримінальна справа за сприяння узурпації влади Януковичем. Проте згодом він повідомив, що КС відмовився дати відвід суддям

“Конституційний Суд відмовився дати відвід суддям які мають конфлікт інтересів через участь в узурпації влади Януковичем. Статус української мови визначатиметься складом суду до якого немає довіри і який є залежним від політичних впливів.  Ганьба, і правовий нігілізм”, – написав Ємець.

Нагадаємо, 24 лютого 2014 року Верховна Рада проголосувала за скасування закону України “Про засади державної мовної політики” (за – 232). Це, зокрема, стало підставою для політиків Криму, Донбасу тощо заявити про утиски прав російськомовного населення.
Але на той час виконуючий обов’язки президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов відмовився підписувати прийнятий закон. Він не вступив в силу.

Читайте також:
ПроМОВисті цифри. Як за рік змінилася ситуація з українською мовою. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна