Після е-декларацій Парубій підписав постанову про підвищення депутатам зарплат

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову № 5000-П, згідно з якою з 1 листопада мають зрости зарплати депутатів парламенту. Відповідна інформація міститься на сайті ВР.

Водночас у коментарі “Українській правді” спікер ВР пояснив, що підписання цієї постанови було вимушеним юридичним кроком.

“Я не мав змоги внести навіть постанову про зміну цієї старої постанови, поки не підписав її. Тепер, коли вона підписана, я одразу ж зареєстрував нову постанову, якою пункти 3 і 4 про підняття заробітної плати депутатам просто виключаються”, – розповів Парубій.

Спікер пояснив, що понеділок був останнім днем, коли можна було зареєструвати проект змін, і вже у вівторок, 1 листопада, депутати за них проголосують.

“Лише коли я отримав підписи і згоду лідерів усіх, наголошую всіх фракцій і груп, я сів підписав стару постанову й одразу ж зареєстрував нову, яка скасує підвищення зарплат. Лідери фракцій запевнили мене, що у вівторок Рада за цю нову постанову проголосує і питання буде зняте”, – розповів Андрій Парубій.

Як відомо, 20 жовтня Верховна Рада проголосувала за збільшення посадових окладів народних депутатів – до рівня зарплати як мінімум 36 тис. грн. на рядового депутата.
Відповідна норма міститься в ухвалених ВР Бюджетних висновках.

31 жовтня Парубій повідомив, що керівники фракції висловлюються за скасування підвищення зарплат депутатам.

Читайте також:
Уряд проти підвищення зарплат депутатам. “Хай краще людям доплатять”, – Гройсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна