На Дніпропетровщині затримали “сепара”, який вів активну антиукраїнську пропаганду

 

На Дніпропетровщині  правоохоронці затримали адміністратора сепаратистських груп у соцмережах, який за завданням спецслужб РФ вів активну антиукраїнську пропаганду. про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

“Представники російських спецслужб залучили мешканця Жовтих Вод до співпраці у вересні 2015 року. 31-річний чоловік поширював підготовлені в РФ матеріали (статті, фото, відео, карикатури), спрямовані на дискредитацію української держави та армії, популяризацію терористичних організацій “ДНР/ЛНР”, розпалювання міжнаціональної ворожнечі та пропаганду входження України до складу Російської Федерації”, – йдеться в повіддомленні.

Також правоохоронці встановили, що спільник терористів інформував своїх кураторів про настрої серед жителів міста та соціально-політичну обстановку на Дніпропетровщині, готовність населення до акцій протесту, пов’язаних з підвищенням тарифів на комунальні послуги, вивчав можливість організації проплаченого російськими спецслужбами “тарифного майдану” з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Читайте також:
Одесита засудили до 3 років в’язниці за організацію теракту через соцмережі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна