Президент продовжив на рік санкції проти росіян, список розширено

 

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким продовжив санкції щодо росіян і російських компаній. Про це йдеться в указі №467/2016, підписаному президентом у понеділок, 17 жовтня.

Указом вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки від 16 вересня 2016 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”

В своєму рішенні РНБО підтримало пропозиції щодо продовження і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесених Кабміном, СБУ та Нацбанком.

У рішенні РНБО також є списки юридичних і фізичних осіб, до яких застосовуються санкції строком на один рік.

В прес-службі РНБО зазначили, що 16 вересня список осіб, які потрапили під санкції, було розширено.

“Додатково до санкційного списку включено 335 фізичних та 167 юридичних осіб, ідентифікаційні дані щодо яких підлягали додатковій перевірці”, – сказано у повідомленні.
Жодних змін щодо переліку фізичних і юридичних осіб, який було прийнято на засіданні РНБО 16 вересня 2016, не вносилося.

Вказується, що додатково президент Порошенко доручив підготувати окреме рішення щодо санкцій по відношенню до осіб, які були причетні до проведення так званих “виборів до Державної думи РФ” на території анексованого півострова Крим. Це стосується як “депутатів”, так і членів “виборчих комісій” у Криму.

Читайте також:
В Україні вже місяць не діють санкції проти Росії, тому що “бариги торгуються”, – Лещенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна