РНБО розширила санкційний “список Сенцова-Кольченка” та готує нові обмеження за вибори в Криму

 

Рада національної безпеки і оборони України схвалила рішення про застосування нових санкцій проти представників правоохоронних та судових органів Російської Федерації через неправомірне ув’язнення режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Про це повідомила прес-служба РНБО за підсумками засідання у п’ятницю, 16 вересня.

Зокрема, розглядалося питання продовження дії запроваджених РНБО у вересні 2015 року персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), а також застосування додаткових санкцій стосовно фізичних та юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

“Окремо РНБО України ухвалила рішення про застосування санкції до осіб, причетних до протиправних дій проти громадян України”, – наголосили у відомстві.

У прес-службі Радбезу пояснили, що “йдеться, зокрема, про представників правоохоронних та судових органів РФ, відповідальних за незаконне переслідування громадян України Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших, які були неправомірно затримані, засуджені, й досі незаконно утримуються на території Росії”.

Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО заявив, що Україна розширить санкційний список також щодо російських компаній та фізичних осіб, які тим чи іншим чином причетні до порушення територіальної цілісності і суверенітету.

“Обмежувальні заходи, зокрема, будуть застосовуватись до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих “ЛНР/ДНР”, до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму. Йдеться і про компанії-оператори, судна і літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна”, – повідомив Порошенко.

За словами президента, відповідне питання вже опрацьовано у Кабміні, НБУ, СБУ та інших структурах.

Крім того, Порошенко запропонував також доповнити санкційний список особами, які братимуть участь у виборах до Держдуми Росії на території окупованого Криму.

“Ми маємо домовитись, що ті особи, які будуть проголошені так званими переможцями на незаконних виборах до Держдуми в Криму, які будуть проходити 18 вересня, також мають посісти гідне місце у санкційному списку”, – повідомив глава держави.

Президент доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову доопрацювати санкційний список та включити необхідних осіб.

Читайте також:
ЗА КРИМ ВІДПОВІСТЕ! Що приховує заборона росіянам голосувати
на думських виборах в Україні

Кабмін розширив санкційний “список Савченко-Сенцова-Кольченка”

Кабмін розширив санкційні списки проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна