Порошенко: Країна зараз перебуває у стані війни

 

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна перебуває в стані війни і не виключає повномасштабного вторгнення Росії. Про це він заявив у суботу в Чугуєві Харківської області під час передачі військової техніки для армії.

“Ймовірність ескалації конфлікту залишається значною. Ті, хто не відчуває цього, мають зрозуміти – країна зараз перебуває у стані війни”, – сказав Порошенко.

“Я наголошую на тому, що війна ведеться, і захист, оборона нашої держави – справа не лише Збройних сил, а всього українського народу”, – підкреслив глава держави.

Президент також зазначив, що не виключає повномасштабного російського вторгнення.

“У випадку повномасштабного російського вторгнення, яке ми, на жаль, не виключаємо, ми готові дати гідну відповідь”, – сказав він.

За словами Порошенка, лише за останню добу на ділянці біля Водяного (Маріупольський напрямок) бойовиками було випущено більше 700 артилерійських снарядів і більше 300 мін.

Читайте також:
Загострення на Маріупольському напрямку: що саме там відбувається

На Покрову під Маріуполем знищили сербського найманця “ДНР”, – ЗМІ

Порошенко в Чугуєві також наголосив: “Не припиняються спроби ворога зірвати Мінські домовленості. Зараз хтось намагається забезпечити таку критичну хвилю щодо Мінська. Я наголошував і ще раз наголошую: Мінськ – це є мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи і критерії  нашої безпеки”.

Глава держави підкреслив, що допоки не буде виконано безпекова складова, безпековий пакет – Україна далі у політичному процесі просуватись не буде.

Президент вкотре нагадав, що безпековий пакет передбачає повне припинення вогню; виведення іноземних військ з нашої території; передачу на  першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому – під контроль України  неконтрольованої ділянки україно-російського кордону; відведення важкої техніки і артилерії; безперешкодний доступ інспекторів ОБСЄ до всієї території, інформує прес-служба Банкової.

“Це чіткий і конкретний план повернення українського суверенітету на Донбас”, – сказав Порошенко.

Водночас, він зауважив, що керівники деяких політичних партій ставлять за мету передачу або Росії, або її сепаратистам значної частини української території.

“Я наголошую, що я, як президент, не дозволю цього робити. І не варто бігати по іноземним посольствам і агітувати, що передача Донбасу комусь є єдиний план наведення миру”, – заявив верховний головнокомандувач.

“Територію віддасте, а миру не отримаєте”, – застеріг Петро Порошенко.

Президент наголосив, що зараз як ніколи потрібна єдність суспільства і єдність держави.

“Спроба розколоти цю єдність – це дуже знаковий елемент гібридної війни, яку Росія веде проти суверенної  і  незалежної Української держави”, – сказав він.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна