Загострення на Маріупольському напрямку: що саме там відбувається

 

Юрій Бутусов
журналіст, редактор сайту “Цензор.НЕТ”

(FB)

Бої під Маріуполем – починаючи з 8 жовтня стали головною гарячою точкою фронту.

Відразу для припинення чуток треба сказати – українські підрозділи продовжують давати гідну відсіч окупаційним російським військам у цьому районі, ситуація контрольована, наші діють активно.

Противник – 9-й механізований полк 1-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі – несе серйозні втрати. У смузі відповідальності цього полку – Комінтернове-Дзержинське-Ленінське-Саханка-Водяне-Широкино. Тобто полк забезпечує приморський фланг фронту противника.

Російське командування вирішило закріпитися в цих населених пунктах, а наші не збираються давати ворогові можливість розширювати “сіру зону”.

За характером бойових дій – це турбуючі дії щодо поліпшення тактичних позицій. Українські підрозділи намагаються не втрачати ініціативи. Загострення обстановки сталося 8 жовтня, коли наш патруль зіткнувся біля селища Ленінське з диверсійною групою противника. Двох бойовиків було знищено, один снайпер узятий у полон.

В результаті цього бою, 1-й корпус почав робити спроби вибити наші підрозділи з околиць Ленінського і Комінтернового. Це призвело до більш активних перестрілок.

Здавати позиції в сірій зоні українське командування не збирається, сили для ліквідації можливих загроз на цьому напрямку є.

Будемо й далі спостерігати за зміною обстановки.

Читайте також:
На Покрову під Маріуполем знищили сербського найманця “ДНР”, – ЗМІ

* * *

Після декомунізації село Комінтернове у Волноваському районі Донецької області рішенням Верховної Ради України перейменоване на Пікузи, Дзержинське Новоазовського району – на Азов, Ленінське Новоазовського району – на Ужівку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.