Марчук: На Донбасі – всі ознаки поганої позиційної війни

 

Синхронне розведення сторін у трьох зонах на Донбасі — це лише початок врегулювання, який затримується через постійні обстріли з боку бойовиків. Тому цей процес ще не означає початок перемир’я.
Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук, передає Еспресо.TV.

“Синхронне розведення сторін — це ще не все, а лише початок врегулювання. Адже треба ще розмінувати дороги для того, щоб могли по них рухатись патрулі ОБСЄ. У них, за мандатом місії, безпека персоналу є питанням номер один. Якщо немає переконання, що дорога розмінована від мін, то це не вважається прийнятним”, – сказав Марчук.

За його словами, зараз сепаратисти обстрілюють Попасну, яка розташована неподалік КПП “Золоте”. В таких умовах складно говорити про розведення сторін конфлікту, бо не можуть бути запроваджені подальші кроки.

Також учасник ТКГ додав, що лінія фронту на Донбасі відносно стабільна, а це ознака позиційної війни.

“Лінія фронту відносно стабільна, тобто це всі ознаки позиційної війни, поганої війни. За військовою наукою – це коли сторони стоять одна проти одної, добре окопалися, облаштувалися і гатять одна по одній, виснажуючи одне одного”, – сказав Євген Марчук.

Читайте також:
Біля Петрівського й Золотого після відведення військ розмінували місцевість

Марчук пояснив резон розведення військ на Донбасі: “жодного вбитого”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна