Генпрокуратура повідомила про підозру меру Бучі

Генеральна прокуратура у вівторок, 11 вересня, повідомила про підозру меру міста Буча (передмістя Києва) Анатолію Федоруку, а також секретарю Бучанської міськради. Про це розповів у соцмережі генпрокурор Юрій Луценко.

“Спроби відкупитися не проходять. Після величезної слідчої роботи Департаментом з розслідування у сфері економіки ГПУ сьогодні повідомлено про підозру голові Бучанської міської ради Федоруку А.П., а також секретарю цієї ж ради.
Федоруку А.П. інкриміновано незаконну передачу у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель лісового фонду першої категорії, вартістю понад 100 млн. грн., а секретарю ради – 1,024 га, який у відсутність Федорука А.П. також незаконно передав земельні ділянки лісового фонду”, – зазначив Луценко.

За словами генпрокурора, “в тексті підозри зазначені дуууже відомі призвіща щасливих “нових бучанців”.

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

“Слідство планує відсторонити Федорука від займаної посади. В разі переховування його від слідства ми змушені будемо оголосити його в розшук для затримання і арешту”, – зазначив керівник ГПУ.

Нагадаємо, обшуки у мера Бучі Федорука та його кума, мера Ірпеня Володимира Краплюка відбувалися 21 липня.

Читайте також:
У Генпрокуратурі розповіли, що знайшли під час обшуків у мерів Бучі й Ірпеня

“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

ГПУ оголосить підозру мерам Бучі та Ірпеня одразу після встановлення вартості проданого лісу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна