ГПУ оголосить підозру мерам Бучі та Ірпеня одразу після встановлення вартості проданого лісу

 

Генеральна прокуратура має намір пред’явити підозри мерам Бучі та Ірпеня (Київська область) Анатолію Федоруку та Володимиру Карплюку після завершення експертиз. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформують “Українські Новини“.

“Як тільки ціна (проданих ділянок лісу) буде встановлена, обидва зловмисники отримають підозри і підуть у суд”, – сказав генпрокурор.

Він зазначив, що були спалені документи з кадастровими номерами зазначених земельних ділянок.

Проте, зі слів Луценка, ці документи було відновлено.

Генпрокурор закликає обох фігурантів кримінального провадження піти на угоду зі слідством і відшкодувати збитки до державного бюджету.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 серпня, на позачерговій сесії міськради в місті Буча під Києвом, яку проводив особисто міський голова Анатолій Федорук, прийняли рішення про виділення гектара землі “бутафорній кишеньковій спілці ветеранів АТО з Ківою на чолі та рядом цікавих персонажів в керівництві”.

Крім того,  21 липня, вранці працівники ГПУ почали обшуки в мера Бучі Федорука та його кума, мера сусіднього Ірпеня Карплюка за підозрою в незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 900 га з їх подальшою забудовою.

Читайте також:
У Генпрокуратурі розповіли, що знайшли під час обшуків у мерів Бучі й Ірпеня

“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна