У Генпрокуратурі розповіли, що знайшли під час обшуків у мерів Бучі й Ірпеня

 

Працівники Департаменту розслідування справ у сфері економіки Генпрокуратури проводять слідчі дії з мером міста Буча Анатолієм Федоруком і найближчим часом направлять до суду клопотання про обрання для нього запобіжного заходу. Про це в коментарі “Укрінформу” повідомив помічник генпрокурора Валерій Карпунцов.

“Федорука допитують оперативні працівники, у подальшому буде направлене клопотання до суду про обрання для нього запобіжного заходу”, – сказав він.

За словами Карпунцова, обшуки у приватних і службових помешканнях Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка тривають. При цьому вилучені документи сортуються за видами злочинів.

“Знайшли документи, що підтверджують дані про різні злочини: починаючи від вилучення лісів і закінчуючи незаконним будівництвом”, – зазначив помічник генпрокурора.

Водночас він визнав, що Карплюк сьогодні разом із сім’єю вилетів з України з аеропорту “Бориспіль”.

Як повідомив на брифінгу начальник департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, мера Бучі Федорука будуть викликати на допит.

“Сьогодні не допитували. Він зараз знаходиться в Бучі, наскільки мені повідомили нещодавно”, – сказав Гуцуляк.

Як повідомляла “Новинарня”, сьогодні, 21 липня, вранці працівники ГПУ почали обшуки в мера Бучі Федорука та його кума, мера сусіднього Ірпеня Карплюка за підозрою в незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 900 га з їх подальшою забудовою.

Міськрада Бучі на позачерговій сесії ухвалила звернення до президента та інших керівників держави із закликом “взяти під контроль” та “дати оцінку” діям правоохоронців. Бучанські депутати мотивували це тим, що “невідомі особи в камуфляжі” з самого ранку заблокували адміністративне приміщення міської ради, при тому що досі жодних звернень правоохоронців не надходило.

Секретар міськради Василь Олексюк у коментарі каналу “112 Україна” назвав дії правоохоронців “залякуванням” та “тиском на орган місцевого самоврядування”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна