“Відкупилися”. Депутати Бучі виділили псевдоАТОвцям Авакова гектар землі під забудову

 

На позачерговій сесії міськради в місті Буча під Києвом, яку проводив особисто міський голова Анатолій Федорук, прийняли рішення про виділення гектара землі “бутафорній кишеньковій спілці ветеранів АТО з Ківою на чолі та рядом цікавих персонажів в керівництві”. Про це повідомив у “Фейсбуці” волонтер Роман Сініцин.

Він зазначив, що на сесію 1 серпня запрошували переважно депутатів із партії “Нові обличчя” Федорука та інших його симпатиків.

Інтернет-видання “Громада Приірпіння” зокрема зазначає, що на сесію не запросили депутатів від ВО “Свобода”.

Роман Сініцін визначає “Всеукраїнський союз ветеранів АТО” як “аваківських” (голова – колишній керівник департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Ківа, заступник голови – Армен Согомонян, який про себе пише в соцмережі, що працює радником міністра МВС Арсена Авакова).

Привертає увагу час, коли наближена до глави МВС організація на “негласній” сесії отримала гектар дорогої землі в лісопарковій зоні в передмісті Києва. Днями Генпрокуратура проводила обшуки в міськрадах Бучі й Ірпеня та в будинках їхніх мерів – Анатолія Федорука і Володимира Карплюка, які є кумами – за підозрою в незаконному виведенні з лісового фонду ділянок площею 900 га з їх подальшою забудовою.
Федорук залишився в Україні, тоді як Карплюк утік за кордон.

Зі слів Сініцина, раніше люди Іллі Ківи вже зверталися до Федорука з проханням виділити землю.

“Прикол в тому, що Ківина організація вже зверталась раніше до Федорука по землю. Тоді аваківських послали, Федорук “включив дурачка”, що він не вирішує особливо нічого, є ж депутати”, – пише волонтер.

Тепер, після позитивного рішення напівтаємної сесії, “користувачі соцмережі припускають, що таке виділення землі може бути свого роду “відкупом” Федорука від правоохоронців”, пише “Громада Приірпіння“.

“Фракція “Свободи” буде вимагати публічного пояснення від посадових осіб міської ради стосовно відсутності інформування про проведення позачергових сесій”, – заявив голова фракції “Свобода” в Бучанській міськраді Іван Окоєв.

На сесії саме Анатолій Федорук наполягав на тому, що потрібно виділити земельну ділянку “Всеукраїнському союзу ветеранів АТО”.

“Федорук сказав, що ця спілка вже зверталася до нас щодо землі й тоді ми їм відмовили. Після чого вони подали до суду. Федорук просив проголосувати, щоб справа не дійшла до розгляду в суді. Депутати проголосували позитивно. Я не голосував, так як вважаю, що спочатку потрібно забезпечити землею своїх АТОвців, а потім всіх інших”, – розповів депутат від “Партії захисників Вітчизни” Микола Йощенко.

В результаті, 18 депутатів проголосували за дозвіл “Всеукраїнському союзу ветеранів АТО” укласти з забудовником договір суперфіції під багатоквартирну забудову нібито для воїнів АТО на площі 1 га по вулиці Івана Кожедуба.

“Про усі деталі, прізвища та методи роботи секти радників та братчиків фейсбук-міністра [Авакова] ми проінформуємо зовсім скоро”, – зазначив громадський активіст Роман Сініцин, який є мешканцем Ірпеня й нещодавно на знак протесту вийшов з атестаційної комісії нової поліції.

Він оприлюднив листівку 2014 року, в якій мер Федорук виступає проти Майдану на боці президента Януковича:
Федорук

Читайте також:
У Генпрокуратурі розповіли, що знайшли під час обшуків у мерів Бучі й Ірпеня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.