Окуповану Макіївку підірвали “мавпи з гранатами”, – Жебрівський

 

У Макіївці Донецької області (непідконтрольна Україні територія) внаслідок вибуху боєприпасів вранці 5 жовтня пошкоджено декілька шкіл, дитсадків, лікарень та знеструмлено шахту. Про це у “Фейсбуці” написав голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Вранці вибухнули привезені з Росії боєприпаси. Пошкоджено 7 шкіл, 3 дитсадки і лікарні, житлові будинки, півміста залишилося без електроенергії, знеструмлено шахту”, – повідомив Жебрівський.

“Руки би повідривав тій нечисті, яка перетворює Донеччину на руїну. Сьогодні рашистські «мавпи з гранатами» знову поставили під загрозу життя наших громадян, котрі залишились на тимчасово окупованій території…
На жаль, так буде тривати, доки окупанти не виметуться із нашої землі, їхні заплямовані кров’ю посіпаки не опиняться у в’язниці, а громадяни, що стали жертвами російської інформаційної агресії, не протверезіють”, – наголосив голова ДонВЦА.

За даними інтернет-ресурсів на окупованій території, вибух стався в Червоногвардійському районі Макіївки.

Командування бойовиків заявило, що нібито на українському фугасі підірвався паливозаправник.

У результаті інциденту було пошкоджено також 30 електропідстанцій і знеструмлено шахту “Щегловська-Глибока”.

Читайте також:
В окупованій Макіївці завалили Леніна

“Шахід ДНР”. В окупованій Макіївці пасажир маршрутки підірвав її гранатою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна