Депутат із БПП розтлумачив, чому не варто чекати від’їзду Саакашвілі в Грузію

 

Олександр Черненко
народний депутат від БПП, колишній голова Комітету виборців України, міжнародний спостерігач на місцевих виборах у Японії

(FB)

Заява Саакашвілі щодо швидкого повернення в Грузію – не більше як елемент піар-кампанії його політичної сили за кілька днів до виборів.

Дійсно, “Єдиний національний рух” зараз практично зрівнявся з правлячою “Грузинською мрією” Іванішвілі, але долю виборів вирішить майже чверть виборців, що досі не визначилися. Саме на них і був спрямований посил Міхо.

Проблема “Єдиного національного руху” – відсутність харизматичного лідера. Саме для того, щоб нагадати про Саакашвілі, і пішла на вибори його дружина Сандра. А зараз Міхо просто передав виборцям особистий привіт.

Знову ж таки: остаточна палітра нового грузинського парламенту стане зрозумілою лише після 22 жовтня, коли відбудеться другий тур голосування в мажоритарних округах, на яких обирається трохи менше половини депутатського складу. Тому до цієї дати так і залишиться загадкою, хто ж формуватиме наступний грузинський уряд.

І навіть якщо партія Саакашвілі візьме реванш, то це ще не означатиме швидкого повернення свого лідера. Саакашвілі – громадянин України, і повернути йому грузинське громадянство зможе лише грузинський президент. Яким, принаймні до 2018 року, є Маргвелашвілі Георгій (висуванець “Грузинської мрії” олігарха Іванішвілі – “Н”).

Тому як симпатикам, так і недоброзичливцям Саакашвілі в Україні варто заспокоїтись. Найближчим часом одеського “губернатора” варто шукати або в наметі на трасі Одеса-Рені, або в студіях українських телеканалів.

А я тим часом, по закінченню пленарного тижня, підскочу до Сакартвело. Це вже вчетверте спостерігатиму за виборами в Грузії. Більше було лише в Україні.

Читайте також:
Саакашвілі збирається до Грузії, щоб захистити результати виборів,
і забере Деканоїдзе

Грузія не хоче приєднуватись до санкцій ЄС проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна