Саакашвілі висуває замість себе на виборах у Грузії дружину-голландку. ВІДЕО

 

Сандра Рулофс – дружина колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі, нинішнього голови Одеської обласної держадміністрації в Україні – має намір балотуватися до парламенту Грузії.

За словами 47-річної Рулофс, на парламентських виборах 8 жовтня вона планує висуватися від Зугдідського району, сусіднього з Абхазією. Про це перша леді 2004-2013 років заявила в селі Корцхелі на передвиборчому мітингу партії “Єдиний національний рух”, яку раніше очолював Саакашвілі.

“Моя дружина Сандра сьогодні (19 серпня) стала одним з лідерів списку “Національного руху” на парламентських виборах, які відбудуться 8 жовтня у Грузії. Сандра – голландка, але вона прийняла грузинське громадянство і православ’я, головне вона полюбила грузинський народ, який відповідає їй взаємністю.
Незважаючи на те, що за освітою вона філолог, в Грузії Сандра додатково отримала диплом медсестри і стала працювати звичайної медсестрою в звичайних клініках. Досконало володіє грузинським і навіть вивчила другу мову Грузії – мегрельську. Саме в Мегрелії, звідки родом моя сім’я з боку матері, вона і балотується. Сьогодні вона виступала мегрельською і грузинською. Зміни в Грузії неминучі… також як і в Україні”, – написав Михеїл Саакашвілі у “Фейсбуці”.

Фламандка за походженням Сандра Рулофс має два громадянства – Грузії (з 2008 року) і Нідерландів, де народилася.

У Сандри та Михеїла Саакашвілі — два сини, Едуард (1995) і Ніколоз (2005 р.н.).

Сандра Рулофс заснувала Фонд Сохо (www.soco.ge) — це неурядова благодійна організація, що надає допомогу дітям, біженцям, одиноким пенсіонерам, багатодітним сім’ям.

Раніше в Україні ходили чутки, ніби Михеїл Саакашвілі повернеться на батьківщину та поновить там політичну кар’єру, з огляду на зростання рейтингів його колишньої партії.
Натомість він заявляв, що лишатиметься і працюватиме в Україні, громадянство якої тоимав 2015 року.

У Грузії проти колишнього президента 2004-20013 років Саакашвілі порушені чотири кримінальні справи за обвинуваченням у розтраті і перевищенні службових повноважень. Нинішня грузинська влада позбавила Саакашвілі громадянства, після того як він став громадянином України.

Читайте також:
Грузія не хоче приєднуватись до санкцій ЄС проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна