На Луганщині передали в суд справу депутата від Компартії, який проводив “референдум за ЛНР”

 

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з колишніх депутатів Сватівської районної ради Луганської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, який був обраний депутатом Сватівської райради від Компартії, разом з іншими депутатами, обвинувальний акт стосовно яких раніше направлений для розгляду до суду, 11 травня 2014 року організував на площі біля адміністративної будівлі Сватівської міської ради проведення незаконного референдуму щодо “підтримки акту про державну самостійність Луганської народної республіки”.

Обвинувальний акт направлено в суд в порядку спеціального досудового розслідування, тобто за відсутності обвинуваченого, який вочевидь перебуває в ОРЛО (“ЛНР”).

“Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, його (чоловіка) оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проводилося спеціальне досудове розслідування, за результатами якого до суду спрямовано обвинувальний акт”, – інформує прес-служба прокуратури Луганської області

У прокуратурі зазначили, що санкція ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
На Луганщині судять заочно двох “міністрів ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна