На Луганщині судять заочно двох “міністрів ЛНР”

 

Прокуратурою Луганської області в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальні акти у кримінальних провадженнях стосовно так званого “міністра зв’язку ЛНР” і самопроголошеного “голови агентства державного реєстру тієї ж терористичної організації.

“Вказані особи обвинувачуються у сприянні діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України)”, – повідомляє прес-центр Генпрокуратури.

У період з листопада по грудень 2014 року обвинувачені ініціювали та надали згоду на їх призначення на посади в сепаратистському угрупованні, які вони обіймають і до теперішнього часу.
Крім того, входячи до керівного складу терористичної організації “ЛНР”, обвинувачені організовують функціонування та діяльність самозваних органів виконавчої влади.

У ГПУ нагадують, що санкція ч. 1 ст. 109 та ч. 2 ст. 110КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 – від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без.

Читайте також:
Прокуратура Донеччини пропонує заочно засудити двох “депутатів ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна