Прокуратура Донеччини пропонує заочно засудити двох “депутатів ДНР”

 

Прокуратура Донецької області завершила та скерувала до суду кримінальні провадження стосовно двох так званих “народних депутатів ДНР”.

Встановлено, що в грудні 2014 року двоє мешканців Донеччини за власною ініціативою, діючи умисно, вступили до лав терористичної організації “ДНР” та сприяли її діяльності, будучи обраними так званими “депутатами народної ради ДНР”. Один із них став головою “комітету НР” з цивільного, кримінального, арбітражного та процесуального законодавства, інший – членом “комітету” у справах молоді, фізичної культури, спорту та туризму.

Працюючи на терористів, так звані “народні депутати” виконують організаційно-розпорядчі функції, забезпечуючи своїми діями стійкість, керованість і тривалість злочинних дій терористичної організації “ДНР” та, окрім цього, отримують від скоєння злочинів протиправний дохід, повідомляє сайт ГПУ з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

Таким чином, своїми умисними діями, а саме – участю та іншим сприянням діяльності терористичної організації, обвинувачувані вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (“участь у терористичній групі чи терористичній організації”).

“Через те, що обидва псевдо-депутати продовжують працювати на терористів та на допити до слідчих не з’являються, прокуратурою Донецької області було прийнято рішення про їх заочне засудження. Наразі обвинувальний акт вже скеровано до суду для розгляду по суті”, – йдеться в повідомлення.

Прокуратура зазначає, що їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:
На Луганщині СБУ здалася депутатка “народної ради ЛНР 1-го скликання”

У “ДНР” начебто прийняли закон про націоналізацію майна України. З винятками для своїх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна