Підозрюваний у вбивстві поліцейських Пугачов отримав посвідчення УБД будучи в розшуку, – волонтер

Посвідчення УБД Пугачова. ФОто: ФБ Сініцина

Колишній боєць міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Олександр Пугачов, підозрюваний у вбивстві двох патрульних поліцейських у Дніпрі, отримав посвідчення учасника бойових дій перебуваючи у розшуку поліції. Про це повідомив волонтер Роман Сініцин у “Фейсбуці“.

Він зазначив, що посвідчення було видане начальником управління кадрів ГУ Нацполіції Дніпропетровської області. Його підписав полковник поліції Юрій Небеський.

“Менти – не думайте тільки з’їхати на те, що воно підробне. Справжнє. Перевірили. Підписав УБД нєкто Небеський. Цілий начальник управління кадрів Дніпропетровської області, до цього начальник кадрової інспекції. Був в атестаційній комісії [поліції] навіть”, – написав Сініцин.

Посвідчення датоване 5 листопада 2015 року, тоді як Пугачова – формально співробітника міліції з роти особливого призначення “Торнадо” – оголосили в розшук 2 жовтня 2010 року.

Підозрюваний у вбивстві Пугачов отримав посвідечення УБД

Як повідомляла “Новинарня”, 25 вересня в Дніпрі зловмисник, зупинений екіпажем патрульних поліцейських через порушення правил дорожнього руху, відкрив вогонь по правоохоронцях із пістолета.
Патрульний Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко померла від поранень у лікарні – тій самій, куди пізніше звернувся її вбивця.

Поліція підозрює в злочині колишнього бійця міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова, якого вже рік розшукують за скоєння злочинів у зоні проведення АТО.
Йому інкримінують злочини, передбачені ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину), ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.

Пугачов Олександр Андрійович 1983 р.н. (рос. – Пугачев), мешканець міста Торез Донецької області, уродженець м. Мічурінськ Тамбовської області РФ.

Позивний 33-річного Пугачова – “Гаммі”, він відомий як помічник раніше судимого колишнього командира міліцейської роти спецпризначення “Торнадо” Руслана Онищенка (Абальмаз), теж із Тореза, якого зараз судять у Києві за його злочини в АТО.

За даними поліції, Пугачов імовірно відкрив вогонь по патрульних поліцейських, коли вони з’ясували по базі даних, що він перебуває в розшуку.

Читайте також:
Підозрюваний у вбивстві “копів” Пугачов приповз на операцію з підробним паспортом

Пугачов, підозрюваний у вбивстві двох “копів” у Дніпрі, затриманий. ФОТО

Статус УБД вже мають 180 тисяч військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна