Кількість злочинів за два роки зросла більш ніж на третину. Деканоїдзе образилася на депутатів

 

Кількість злочинів за вісім місяців 2016 року зросла на 26,9% порівняно з таким самим періодом 2015-го і на 35,5% – з 2014 року. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності заявив перший заступник його голови Микола Паламарчук.

Паламарчук, який представляє Блок Порошенка, констатував “небувале зростання рівня злочинності у державі порівняно із 2014-2015 роками”, посилаючись на дані ГПУ.

За його словами, у січні-серпні 2016-го порівняно з аналогічним періодом 2014 року кількість тяжких злочинів зросла на 46%. Водночас майже вдвічі скоротилося направлення справ до суду.

Розслідування зухвалих злочинів, таких як вбивство журналіста Павла Шемерета, досі не мають результатів, зазначив депутат.

У свою чергу голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, присутня на комітеті, зазначила, що 60% злочинів зараз – це крадіжки, а кожен десятий злочин пов’язаний із рецидивістами, звільненими за “законом Савченко”.

Деканоїдзе також стала на захист результатів поліцейської атестації й очищення НПУ, хоча деякі депутати на комітеті закинули їй звільнення в ході атестації великої кількості слідчих-професіоналів.

При цьому голова НПУ перервала засідання, коли депутат від Радикальної партії поставив їй критичне запитання українською мовою (щодо побиття правоохоронцями учасників протестних акцій) та перепитав, чи Деканоїдзе розуміє українську мову.
Хатія Деканоїдзе емоційно назвала такий підхід “націоналізмом” і заявила, що “не дозволить розмовляти про її національність”.

Читайте також:
За “законом Савченко” на волю вийшли 9 тис. злочинців, 23 з них уже скоїли вбивства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна