За “законом Савченко” на волю вийшли 9 тис. злочинців, 23 з них уже скоїли вбивства

 

За “законом Савченко”, який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні утримання під вартою, на волю вийшли 9000 людей. Про це повідомив  перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян у “Фейсбуці“.

“Статистика проста. Кожен десятий затриманий та половина з них знову заарештовано. Але це ті яких ми виявили. Думаю, що більше буде ця цифра і більша. Одна цифра лякає більше всього , це скоєні даними особами 23 вбивства. Чи наприклад 66 розбійних нападів на громадян”, – повідомив він.

За його даними 800 осіб уже викриті у вчиненні злочинів, а 350 уже повернулися за ґрати.

Троян повідомив, що стрімко зростає кількість випадків, коли особи, засуджені за тяжкі злочини, достроково виходять на волю за “законом Савченко” і знову скоюють не менш страшні злочини.

“Поки Верховна Рада не внесе зміни у законодавство в цьому питанні, а такі особи і далі будуть виходити на волю достроково, – доти ми всі будемо наражатися на небезпеку. Адже проконтролювати всіх тих, хто покидає місця позбавлення волі за “законом Савченко”, – поліція немає ані людських, ані матеріальних ресурсів. А такі люди вкрай рідко стають на шлях виправлення. Зазвичай, вони знову беруться за старе і повертаються за грати”, – написав він.

Заступник голови Нацполіції вважає, що зміни в закон треба вносити терміново. І найголовніше вибрати категорії злочинців, на яких цей закон не буде стосуватись зовсім ( вбивці, ґвалтівники , рецидивісті т. д.)

Читайте також:
Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

За “законом Савченко” вийшли з-за ґрат уже 9 тисяч осіб. За два роки буде 50 тисяч

Луценко проти застосування “закону Савченко” до всіх засуджених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна