На Тернопільщині громадські активісти вийшли з атестації поліції слідом за киянами

 

У Тернополі активні представники громадськості на знак протесту вийшли з процесу атестації поліції, так само, як це зробили активісти, які починали атестаційний процес у столиці. Про це повідомила в соцмережі колишня учасниця атестації поліції в Києві журналістка Ольга Худецька.

“Начальник місцевої поліції не зморгнуши оком, просто призначив нові склади комісій. До них від поліції увійшли люди, які ледве пройшли атестацію, набравши мало балів, або які взагалі були звільнені по атестації і відновлені апеляцією.
Списків комісій, всупереч встановленому порядку при цьому на сайті поліції не опубліковано”, – розповіла Худецька.

Вона поширила заяву громадських організацій Тернопільської області, в якій місцеві осередки ВО “Автомайдан”, “Самооборона Майдану Тернопільщини”, Молодіжний націоналістичний конгрес, “Рада бізнесу Тернопілля” та ГО “Правова допомога”, описують “провокації та маніпуляції, до яких вдається начальник головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол”.

У заяві сказано, що про вихід з атестаційного процесу громадські активісти Тернопільщини заявили 10 серпня 2016 року. “Начальнику ГУНП було чітко озвучено, хто саме повинен покинути ряди поліції з метою відновлення конструктивної роботи в атестаційних комісіях. Проте майже за місяць О. Богомол навіть не намагався виправити ситуацію як посадова особа”, – зазначено в повідомленні.

“Натомість 25.08.2016 начальник ГУНП видав наказ, в якому проігнорував вимоги громадськості, затвердивши склади атестаційних комісій. Показовим у наказі є те, що головами атестаційних комісій О. Богомол призначив поліцейських, котрі набрали невелику кількість балів, самі ледь пройшли атестацію, або ж взагалі пройшли атестацію шляхом маніпуляцій в апеляційній комісії. Натомість працівники поліції, котрі отримали вотум довіри від громадськості, не потрапили до атестаційних комісій”, – наголошують активісти.

Зазначені в наказі начальника ГУНП організації та їх представники наголошують, що не братимуть у участі в комісіях до виконання вимог з очищення комісій від голів та інших членів, котрі не мають довіри громадськості.

“Ми особисто прийдемо в ГУНП у Тернопільській області з метою засвідчення того, що атестаційні комісії не будуть працювати і для того щоб зафіксувати невиконання наказу про організацію проведення атестування О. Богомолом”, – сказано в заяві.

Як відомо, з середини літа цього року громадські активісти, які беруть чи брали участь у роботі комісій з атестації працівників поліції, сигналізують про спроби керівництва МВС та обласних управлінь НПУ через різні маніпуляції залишити в Нацполіції працівників, що мали б бути звільнені.

Читайте також:
Реформа поліції не вдалася, – член атестаційної комісії від громадськості

На Чернігівщині атестація відсіяла лише 4% рядових поліцейських, і ті ще поновляться через суд

Через “людей Авакова” корумповані “менти” успішно проходять атестацію, – активісти

Менти на атестації: хіт-парад найцікавіших діалогів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна