Пентагон у Сирії знищив другу особу в ієрархії ІДІЛ

У сирійській провінції Алеппо ліквідований один із лідерів терористичної організації “Ісламська держава” Абу Мохаммед аль-Аднані, повідомляє AFP з посиланням на джерело в Пентагоні.

“Сили коаліції завдали авіаудару по Ель-Бабу в Сирії, удар був націлений на ватажка ІД. На даний момент ми як і раніше оцінюємо результати операції”, – сказав співрозмовник агентства.

Раніше про знищення терориста повідомили пов’язані з терористами ЗМІ. Зазначалося, що він був убитий, “коли стежив за операцією з відбиття військових атак на Алеппо”.

Абу Мухаммед Аль-Аднані вважався другою за значимістю особою в ієрархії “Ісламської держави” після Абу Бакра аль-Багдаді та був відомий тим, що виступав як “офіційний представник” організації.

Читайте також:
Туреччина вибила бойовиків ІДІЛ із прикордонного міста в Сирії. Дамаск обурений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна