Україна в Мінську пропонує припинити вогонь до 1 вересня і створити п’яту підгрупу

 

Україна закликає припинити вогонь на лінії розмежування у зоні АТО до 1 вересня. Про це у п’ятницю, 26 серпня, заявила в Мінську перший віце-спікер Верховної Ради, представник в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Ми наполягаємо на безумовному припиненні вогню. Особливо це актуально напередодні 1 вересня. Сьогодні українська сторона у всіх чотирьох підгрупах виступає з ініціативою, що напередодні 1 вересня просто зобов’язані всі сторони припинити вогонь, тому що страждають не тільки військові, а й цивільне населення”, – цитує Ірину Геращенко агенція “Белта“.

За її словами, на лінії розмежування у Луганській області розташовані 126 навчальних закладів, в окремих регіонах минулоріч діти не могли відвідувати школи через бойові дій.

Також Геращенко заявила, що Україна наполягає на створенні п’ятої підгрупи у тристоронній контактній групі. За її словами, нова структура буде вирішувати проблемні питання, які виникають на українському кордоні.

“Питання кордону для української сторони є принциповим, весь цей рік ми боремося за те, щоб була створена підгрупа з питання повернення контролю над кордоном, а також щодо допуску ОБСЄ до українсько-російського кордону, щоб міжнародна нейтральна організація могла контролювати, що там відбувається”, – зазначила Геращенко.

Читайте також:
Геращенко в Мінську розповіла, на які компроміси готова Україна для звільнення полонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.