У прифронтовій Авдіївці та Вугледарі відкрили пам’ятники Шевченку. ФОТО

 

У прифронтовій Авдіївці Донецької області в День Незалежності України відкрили відреставрований пам’ятник Тарасу Шевченку, інформують “Новости Донбасса”.

Монумент було встановлено на центральному бульварі, названим на честь українського письменника, в 1984 році.

На святі присутні місцеві жителі, чиновники міської ради, співробітники військово-цивільної адміністрації і військовослужбовці.

Пам'тник Шевченку в Авдіїївці.

Пам’тник Шевченку в Авдіїївці.

На бульварі ім. Т.Г.Шевченка перед присутніми встановили екран з прямою трансляцією з військового параду в Києві.

Також пам’ятник Шевченку у День прапора, 23 серпня, відкрили у Вугледарі, повідомляє прес-служба військово-цивільної адміністрації Донецької облсті.

У Вугледарі відкрили пам'ятник Шевченку.

У Вугледарі відкрили пам’ятник Шевченку.

Очільник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті пам’ятника, який встановлено на площі біля міського культурно-дозвільного центру.

У своєму зверненні до присутньої на святі патріотичної громади, очільник області наголосив, що Тарас Шевченко – це особистість, яка об’єднує українців протягом століть.

“Зараз говорять, що немає національної ідеї, але вчитаймося в слова вірша Шевченка “Садок вишневий біля хати”. В його рядках зібрана вся суть українства. Українець – це людина заможна і вільна, яка має садок, хату, засоби для існування незалежно від влади”, – наголосив Павло Жебрівський.

Також він висловив сподівання, що рядки великого Кобзаря з твору “І Архімед, і Галілей” – пророчі та стосуються сучасної української історії.

“І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син і буде мати,

І будуть люди на землі”, – процитував очільник Донецької ОДА великого письменника.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна