ОБСЄ не надсилатиме спостерігачів на російські вибори в Криму, – посол

 

Бюро з демократичних інституцій та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, попри запит Росії, не надішле спостерігачів на вибори до російського парламенту, які відбудуться зокрема в анексованому Криму. Таку інформацію в коментарі журналістам у Києві оприлюднив посол України в ОБСЄ Ігор Прокопчук, повідомляє “Європейська правда”.

“Ті вибори, які проводяться на території РФ, з точки зору БДІПЛ не можуть стосуватися Криму. Країни можуть запросити БДІПЛ на вибори, але тільки на свою територію. Позиція БДІПЛ – вони не братимуть участі у спостереженні за виборами, що проводяться на території Криму”, – заявив дипломат.

Посол не став прогнозувати, як це вплине на визнання повноважень парламенту РФ в цілому.

Водночас він нагадав, що у схожій ситуації з представником Криму в Раді федерації РФ органи ОБСЄ відмовилися визнавати повноваження лише депутата з анексованої території (це Ольга Ковітіді – “Н”).

“У лютому минулого року, коли до складу парламентської делегації в асамблеї ОБСЄ було включено особу, яка є представником окупованої території, на засіданні Бюро ОБСЄ було одноголосно ухвалене рішення про невизнання повноважень цієї особи, а також їй не дали візу для в’їзду в Австрію”, – наголосив Ігор Прокопчук.

Читайте також:
МЗС України надіслало до виконкому СНД ноту з приводу спостереження за “виборчим фарсом” у Криму

МЗС вимагає у Росії невідкладно допустити місію ОБСЄ на територію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна