МЗС вимагає у Росії невідкладно допустити місію ОБСЄ на територію Криму

 

Міністерство закордонних справ просить Росію невідкладно надати безпечний і безперешкодний доступ Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ на територію окупованого Криму. Про це йдеться в заяві МЗС.

“МЗС України звернулося до МЗС держави-окупанта з вимогою невідкладно надати безпечний та безперешкодний доступ Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні до Автономної Республіки Крим та м.Севастополь, згідно з мандатом, наданим СММ, який у тому числі схвалила Російська Федерація, з метою надання об’єктивної оцінки ситуації на тимчасово контрольованій російськими окупаційними силами території”, – сказано в повідомленні.

Крім того МЗС України  закликало у терміновому порядку надати доступ представникам СММ ОБСЄ в Україні, Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до затриманих внаслідок останньої російської провокації громадян України.

Читайте також:
Турчинов про Крим: Світу пощастило, що п’яні російські військові не мали доступу до серйознішої зброї

Росія розглядає варіант розірвання всіх дипвідносин з Укаїною,- ЗМІ

На засіданні Радбезу ОНН позицію щодо цілісності України не підтримала тільки Росія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна