Луценко розповів, про які справи домовлявся в Ізраїлі

 

Українська сторона на початку літа подала документи в Ізраїлі для оголошення підозри колишньому міністру енергетики Едуарду Ставицькому, а також документи на його екстрадицію. Про це в інтерв’ю виданню Forum Daily заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, під час його візиту до Ізраїлю минулого тижня відбулися зустрічі з главою міноборони Ізраїлю, генеральним прокурором і міністром юстиції.

“Головне питання у нас було по пану Ставицькому… Ми спочатку подали в Ізраїлі документи для оголошення йому підозри, а в червні – документи на його екстрадицію”, – зазначив Луценко.

“Через МЗС я з колегами обговорював робочі моменти в цьому процесі. Ми були б згодні і з тим, щоб суд проходив в Ізраїлі. Але це занадто клопітка справа з викликом свідків та іншими юридичними процедурами”, – сказав генпрокурор.

За визнанням Луценка, прохання української сторони “буде уважно розглянуте”, а процедура залежить “не тільки від генпрокуратури та Мін’юсту, а й від Ставицького, судової системи та інших чинників”.

Говорячи про ще одного втікача – екс-міністра освіти Дмитра Табачника, який також перебуває в Ізраїлі, Луценко зазначив: “Він оголошений у міжнародний розшук. Його справа не є настільки масштабною, як справа Ставицького. Там ще триває досудове слідство і рішення щодо екстрадиції не ухвалено”.

Також генпрокурор сказав , що Україна робить “акцент на пошуку грошей української мафії”. “За нашою інформацією, ці гроші далеко не в Ізраїлі, але, тим не менш, ізраїльські фахівці пропонують нам допомогу в цьому питанні, і було б нерозумно нею не скористатися”, – додав він.

Як відомо, Ставицький перебуває у розшуку Інтерполу через сприянні екс-президенту Вікторові Януковичу у захопленні “Межигір’я”. Наразі він проживає в Ізраїлі під іменем Натан Розенберг.

Читайте також:
ГПУ просить Ізраїль знайти екс-міністра Ставицького, який ховається там під іншим ім’ям

Лещенко подав запит про “туристичне” відрядження Луценка в Ізраїль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна