Переведення Умерова на психіатричну експертизу незаконне, – речниця МЗС

 

Співробітники ФСБ Росії вивезли заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова з лікарні в Сімферополі, де він проходить лікування, на психіатричну експертизу.
Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу Наріман Джелял, інформує Радіо Свобода.

Адвокат Умерова Микола Полозов у “Твіттері” підтвердив, що “незважаючи на поганий стан здоров’я Ільмі Умерова, співробітники ФСБ збираються сьогодні незаконно перевести його в психіатричний стаціонар”.

А голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв заявив, що проведення психіатричної експертизи Умерову може бути використане для його фізичного усунення.

У Міністерстві закордонних справ України рішення про переведення заступника голови Меджлісу в психіатричний стаціонар назвали незаконним.

“Цинізм російської окупаційної влади не знає меж. Свавільне і незаконне рішення”, – наголосила у “Твіттері” речниця МЗС Мар’яна Беца.

11 серпня під час розгляду судом в окупованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи Ільмі Умерову стало зле. Заступника голови Меджлісу госпіталізували з підозрою на інфаркт.

Після цього окупаційний суд ухвалив рішення про примусове направлення Умерова на стаціонарну судово-психіатричну експертизу.

Захист оскаржив це судове рішення.

Читайте також:
Умеров розповів, навіщо ФСБ змушує його до психіатричної експертизи

Адвокат Полозов вважає, що у слідства стоїть завдання визнати Умерова неосудним, тим самим дискредитувати одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу і, відповідно, його висловлювання.

Правоохоронні органи окупаційної влади Криму порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу за статтею “сепаратизм”.

У російському правозахисному центрі “Меморіал” кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу назвали незаконним і політично мотивованим, оскільки він не закликав до насильницьких дій.

Читайте також:
Україна подає в Євросуд спеціальний позов проти Росії щодо заборони Меджлісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна