Суд у Сімферополі відправив Умерова на психіатричну експертизу

 

Сьогодні підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя розглядав справу  заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, якому окупаційна влада висунула обвинувачення за ст. 280.1 КК РФ – публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.
Окупаційний суд постановив примусово направити Умерова на психіатричну експертизу, повідомив у соцмережі інший заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов.

В тексті обвинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 року в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму й Донбасу під юрисдикцію України. Слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності Росії.

“Сьогодні відбувався суд над нашим колегою Умеровим, а після нього мав бути суд над так званим терористом із Запоріжжя, Пановим. Суд Умерова охороняло більше представників поліції і судових приставів, ніж так званого терориста”, – розповів Наріман Джелял.

Як повідомив у “Твіттері” адвокат Микола Полозов, під час засідання Умерову стало погано і його госпіталізували до лікарні. Там вдалося стабілізувати стан Ільмі-ага.

“Полозов впевнений, що у слідства стоїть завдання визнати Умерова неосудним, тим самим дискредитувати одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу і, відповідно, його висловлювання”, – написав Наріман Джелялов у “Фейсбуці“.

“Суд задовольнив клопотання слідчого УФСБ Скрипки Ігоря Анатолійовича про поміщення Ільмі Умерова в стаціонар для проведення судово-психіатричної експертизи”, – констатував Джелял.

Читайте також:
Заступник голови Меджлісу розповів, навіщо ФСБ змушує його до психіатричної експертизи

Україна подає в Євросуд спеціальний позов проти Росії щодо заборони Меджлісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна