Російські окупанти нарешті відкрили всі КПВВ на межі Криму

 

На адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом контрольні органи РФ повністю відновили пропускні операції в усіх пунктах в’їзду-виїзду – “Чонгар”, “Каланчак” та “Чаплинка”.  Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

“Станом на 8:00 [10 серпня] у контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар” на виїзд з материкової частини України перебувало близько 70 автомобілів, а на в’їзд – 40 автівок. На КПВВ “Чаплинка” та “Каланчак” очікують оформлення 40 та 10 транспортних засобів”, – зазначили в ДПСУ.

За повідомленням прикордонників, через дії окупантів більшість людей, які виїжджали з півострова, понад добу не могли перетнути адміністративну межу.

“Багатьом із них ставало погано та відмічалося погіршення їх стану здоров’я. Кожному з них після прибуття в контрольні пункти українські прикордонники надавали необхідну медичну допомогу. Таких випадків було, щонайменше, сім. Людям, переважно похилого віку, ставало зле, деякі втрачали свідомість”, – повідомили в Держприкордонслужбі.

При цьому у ДПСУ зазначають, що поблизу адмінмежі продовжується зберігатися висока активність збройних сил Росії: в чотирьох випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8, неодноразово фіксували пересування військової техніки поблизу позицій окупантів.

Як відомо, Росія заблокувала всі три КПВВ на адмінмежі Криму для пропуску в обидва боки в неділю, 7 серпня. Того ж дня відкрили “Чонгар”, однак “Каланчак” і “Чаплинка” продовжували працювати лише на в’їзд із материка – людей не випускали з Криму.

Читайте також:
ЗСУ укріплюють прикордонний з Кримом регіон
і готуються до будь-якого варіанту розвитку ситуації

У Криму розшукують чотирьох злочинців у російському камуфляжі

Маневри окупантів у Криму – початок командно-штабних навчань ЗС РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна